MUSICALEN        TEATRET        PRESSE

 

FRA SHEFFIELD TIL BROADWAY

Hvad der startede i 1997 som en lille lowbudgetfilm blev efter en indtjening på 160 millioner euro, til den mest succesfulde film nogensinde produceret i England. Og hvorfor ikke? The Full Monty skildrer hjertevarmt fællesskabet mellem en flok mænd, som hver især forsøger at skabe sig en tilværelse, hvor de kan se sig selv og deres familie i øjnene. I en tid hvor individet definerer sig selv som et resultat af sin erhvervsmæssige succes, tager den fat om en væsentlig aktuel diskussion, og behandler den med humor og skarpsindighed. Hvem kan ikke huske scenen hvor de 6 herrer står i køen til bistandskontoret og ubevidst begynder at vrikke til koreografien til Donna Summers “Hot Love”? Selveste Prince Charles har udtalt at det var en af hans yndlingsfilm og ovenikøbet selv stået i spidsen for en kopiversion af “Hot Love”-scenen til et velgørenhedsprogram på engelsk tv.

Filmen blev rigtig godt modtaget verden over og endte også med at inkassere en oscar for bedste musik.

I 2000 adapterede manuskriptforfatter Terrence McNally og komponist David Yazbek den populære 90'er film om arbejdermiljøet i den britiske storby Sheffield til teatret. De to amerikanere ændrede handlingen så den nu foregik i den amerikanske by Buffalo og fik gjort en massiv Broadway-succes ud af den. Forestillingen nomineredes til ikke mindre end 9 Tony Awards og løb af med årets Drama Desk Award for Bedste Musik. Den spillede 770 forestillinger på Eugene O’Niels Theatre og har siden gået sin sejersgang både resten af verden - deriblandt Købehavn i 2003.

Teatret Gorgernes udgave rykker igen handlingen tilbage til England og garanterer en teateroplevelse der både chokerer, bevæger og ligger dig flad af grin.

HANDLINGENThe_Full_Monty_Handling.htmlshapeimage_3_link_0
FOLKENE BAGThe_Full_Monty_Folkene_bag.htmlshapeimage_4_link_0
XThe_Full_Monty_Musicalen.htmlThe_Full_Monty_Musicalen.htmlshapeimage_5_link_0
MEDVIRKENDEThe_Full_Monty_Medvirkende.htmlshapeimage_7_link_0
FILM TIL SCENEThe_Full_Monty_Musicalen.htmlshapeimage_8_link_0
http://www.gorgerne.dk

Kontakt: info@gorgerne.dk   Teatret Gorgerne © 2012